[라이프롱잉글리쉬] 김치볶음밥 - Kimchi Fried Rice

요리 영어 & 기타/영어 요리 2013.07.22 09:34

방학을 맞아 신이 난 수정, 오랜만에 본인이 직접 요리를 해 보이겠다고 신이 났네요. 오늘의 메뉴는 수정이 점심 도시락 단골인 '김치볶음밥', 별다른 조미료 없이 김치와 햄, 그리고 기본 야채만 있으면 만들기도 쉽고 햄버거나 피자보다는 영양이 더 낫지 않을까 싶어 자주 해먹는 요리인데요. 한국에서도 누구나 즐겨먹는 인기만점 식사인데 이 곳 캘리포니아에도 김치 매니아들이 생겨나면서 제법 알려진 음식이기도 합니다.



먼저, 재료부터 살펴보면,


Ingredients (1 serving)



1 Bowl of Cooked Rice

1 Cup of Chopped Kimchi

5 Tbsp of Kimchi Sauce(Liquid)

2 Slices of Spam(or Ham)
A Quarter of an Onion
1 Mushroom
1/8 of Zucchini

2 Tbsp of Olive Oil(or any kind of Cooking Oil)



요리의 순서는 다음과 같습니다.


Directions


1. Cook rice as directed in a rice cooker.

2. Chop all the vegetables, Kimchi and Spam to bite-sized pieces.

3. Heat two spoons of olive oil in a frying pan(skillet) over medium-high heat.

4. Add the chopped onion and Spam to the pan and cook it for about 2 minutes each.

5. Add the chopped Kimchi to it and cook for about 4 minutes.

6. Add the chopped zucchini and mushroom, and cook it for another minute.

7. Add one bowl of cooked rice and Kimchi sauce, and toss to coat, distributing the ingredients evenly for about 5 minutes.

8. Serve it on a big plate.

9. Cook a fried egg and place it on top of rice or garnish with some sesame seeds(optional).



수정이의 요리 과정 동영상 올려보았어요~




미국에 와 살면서도 엄마가 만들어 준 김치를 제일 좋아하고 김치가 없으면 절대 밥 못먹는 Kimchi Girl, 수정~

한국인의 긍지를 잃지 않고 한국 음식을 즐겨먹고 주위의 시선에 굴하지 않고 한국 도시락까지 싸가며 미국 친구들에게 도시락을 나눠주며 널리 알리고 있어요. 





직접 음식을 만들어 미국인에게 소개까지 해보기에 도전!!! 아자~ 

'김치 만들기'로 바로가기!!


@라이프롱 잉글리쉬

Trackback 0 : Comment 0

댓글 쓰기