How to Make Japchae (잡채 만들기)

요리 영어 & 기타/영어 요리 2016.04.05 10:29


2016년 봄방학을 맞아 오랜만에 수정이가 요리를 했다. 

2008년 얼바인에 처음 와 김밥이나 김치볶음밥을 점심으로 싸가면 신기해하던 미국인 친구들이 이제는 다들 커서 수정이에게 레서피를 달라고 조른단다.

오늘은, 한국음식이 레스토랑이나 동네 Potluck 등 어디서나 인기만점인 이 곳에서 미국인들도 즐겨찾은 "잡채" 를 해보기로 했다.


Ingredients for 2~3 Servings (2~3인분 재료)
  • Sweet Potato Starch Noodles(Korean Vermicelli=Dangmyeon): 2 ounces 
  • Marinated Beef Strips: 2 ounces 
  • 4 Shitake Mushrooms, 5 Seafood Mushrooms
  • Spinach: 2 ounces 
  • 3 Bell Peppers
  • Carrot(small): 1/2
  • Onion(small): 1/2
  • 2 Green Onions
  • Minced Garlic: tablespoons 
  • Sugar: 2 tablespoons (1 or 2 more as needed)
  • Soy Sauce: 2 tablespoons (1 or 2 more as needed)
  • Sesame Oil: 2 tablespoons
  • Sesame Seeds(toasted): 1 tablespoon 
  • Vegetable Oil: 2 tablespoons
  • Ground Black Pepper
  • Salt (for boiling spinach)



Recipe(만드는 법)


1. Slice all the vegetables thinly(not too~ thin) except spinach.


2. Dip the spinach in the boiling water for about 10 seconds and drain the water out. Rinse it in cold water and squeeze it out. 


3. Add the vermicelli noodles into the boiling water and boil them about 10 minutes. Drain the water out and rinse them in cold water to cool down.

4. Add some vegetable oil to the skillet and stir-fry garlic and marinated beef then all the sliced vegetables. Then put the noodles into it and mix them altogether. Cut the noodles 4 or 5 times.

5. Add soy sauce, sugar, sesame oil, toasted sesame seeds and ground black pepper as needed(depending how sweet or salty you want) to it.

6. Serve it on a plate or a large bowl.



수정이 요리 동영상




     요즘 얼바인은 화창한 봄날씨로 모두들 공원으로 해변으로 피크닉 가느라 정신없답니다. 간식거리로 햄버거, 샌드위치도 좋지만 가끔 김밥이나 떢볶이, 그리고 잡채! 같은 우리 음식 만들어 온 가족과 맛있게 즐겨보면 어떨까요?  ♬   



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